Klik op button om de tekst te lezen

Wat mag het jou kosten?

Ik vind dit persoonlijk een lastig stukje tekst. Het gaat hier over een rijke man die niet voor zijn naasten heeft gezorgd en daar achteraf een hoge prijs voor moet betalen.

Tijdens het lezen van dit stuk kon ik dit niet los zien van de huidige situatie in Oekraïne. Er zijn honderden, zo niet duizenden vluchtelingen op weg naar Nederland. Ze zijn op weg uit een oorlogsgebied, op zoek naar een veilige plaats. En niet voor even, voor een weekje of zo. Nee, dit zou best eens een poosje kunnen duren.

Ook in de Gemeente Westerkwartier zullen ze worden opgevangen. Hoe gaan we daar mee om? Staan we hen met open armen op te vangen? En doen we dat alleen vandaag, of doen we dat ook de komende maanden. En dan ook ruimhartig.
Mag dat bijvoorbeeld ook ten koste gaan van iets wat we eigenlijk liever voor onszelf hadden gehouden?

In het verlengde van de tekst van vandaag lijkt het antwoord me duidelijk. God verwacht van ons, dat we voor onze naasten zorgen. Ook voor mensen die hier misschien langere tijd moeten zijn. En ook als het ons wat moet kosten.

Wat vind je hiervan?
Ben jij klaar voor het feest van Pasen? En hoe past de situatie van de vluchtelingen hierin?
Heb het er maar eens over met elkaar.

Stelling:

De situatie van de vluchtelingen in Oekraïne mag mij wat kosten.

Auteur van de dag

Arnold Wienen

Arnold Wienen

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan