Klik op button om de tekst te lezen

Voor de dichte deur

Daar sta je dan met je goede gedrag. Uitgenodigd voor het grote feest. Samen met de andere feestgangers stond je klaar. Je mooiste jurk aangedaan, feestverlichting meegenomen. Maar het duurde zó lang dat je net te weinig had. Dus vlug nog even wat kopen, ben je net te laat en is de deur dicht. Je zou dan toch wel binnen mogen komen?

 Nou, in dit geval dus niet. Hoe je ook roept en smeekt, die deur blijft dicht. Er is zelfs geen teken van herkenning bij de bruidegom: “Ik ken je niet!” Waar is de gastvrijheid van de bruidegom? Waar is dat ruime van genade? Het kan dus kennelijk te laat zijn?!

 Eerlijk gezegd: ik vind dit een uitermate confronterende gelijkenis van Jezus. Dit past niet in mijn beeld van Hem. Ik zie Hem veel liever als de persoon die met open armen op al die mensen staat te wachten. Maar hier gaat de deur dicht.

 Jezus zegt het zo confronterend om ons iets duidelijk te maken. En dat zit in de laatste zin: “wees dus waakzaam, want je weet niet wanneer…”.

Waakzaam is dat je echt op alles voorbereid bent. Niet alleen dat je wel gelooft, of dat je wel een lampje hebt. Maar dat je ook kunt volhouden als Hij op zich laat wachten. Dat is wijs!

[ays_survey id="2"]

Stelling/vraag:

Wat is de extra olie die jij bij je draagt om op weg te zijn (en te blijven) naar het feest?

Auteur van de dag

Ds. Roelof Tigelaar

Ds. Roelof Tigelaar

Predikant GKv-Zuidhorn

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan