Klik op button om de tekst te lezen

Verraad

De boel doelbewust saboteren. Zorgen dat iets niet lukt. En dat terwijl niemand het mag weten. Als dat is wat je doet, dan sta je onder enorme druk. Je doet je voor als een vriend, maar je bent een vriend van de vijand. Je speelt informatie door, zodat de tegenstander op de hoogte is.

Zo iemand heet een mol. En een mol is voor de vijand van onschatbare waarde. Soms laten ze een mol helemaal geen informatie doorgeven. Zodat als het er echt op aankomt, ze de informatie krijgen, die ze willen weten. Rusland had bijvoorbeeld in de geheime dienst van Engeland een paar overlopers.

Wie is de mol?
Judas pleegt verraad. Ergens is er een zaadje geplant. Het komt uiteindelijk tot bloei tot een giftige plant, op het moment, dat Jezus hem als verrader aanwijst. Zo lang is hij in de buurt van Jezus geweest. Hij heeft alles gezien, alles gehoord. Maar nu zoekt hij contact met de tegenstanders van Jezus. Om voor geld waardevolle informatie te geven. En Jezus wist het.

De vijand lijkt te winnen.
Als er van binnen uit verraad wordt gepleegd, dan lijkt het in het voordeel van de tegenstanders te zijn. Maar dit is de weg, die Jezus moet gaan. Verraden, gevangen.

Verraad
De diepte van het kwaad. De diepte van de zonde wordt zichtbaar. Als vrienden geen vrienden meer zijn. Als ze zich tegen je keren. Het lijkt sabotage. Maar het is de weg van de winst.

Om stil van te worden!

Stelling:

Ik zou nooit iemand verraden! (Nou ja behalve als …)

Auteur van de dag

Ds. Erik Pomp

Ds. Erik Pomp

predikant GKv Aduard

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan