Klik op button om de tekst te lezen

Vastgezet in Gods liefde

Paulus bidt voor de christenen in Efeze. Hij vraagt God om hen te vullen met zijn luister, kracht en sterkte.

Wat bijzonder, dat je daar om mag vragen, voor jezelf en anderen. Wat heerlijk dat het Gods verlangen is dat ons diepste wezen vol wordt van Hem!

Want dat ga je geheid merken. Paulus zegt het: Christus gaat in ons hart wonen en we blijven geworteld en gegrondvest in de liefde.

Maar, woont Christus niet al in het hart van christenen? Paulus gebruikt een woord dat ‘zich ergens voorgoed vestigen’ betekent. Denk hierbij aan het huis, waarin je woont. Je gaat het steeds meer inrichten naar jouw smaak. Het wordt steeds meer jóuw huis. Ook voor anderen is te zien dat jíj er woont.

Zo is de gemeente een woning voor Christus en wordt ze dat steeds meer. Christenen laten dat zien door hun nederigheid, dat ze zachtmoedig en geduldig zijn en de ander verdragen uit liefde (zie 4, 2).

En dan kan het niet anders dan dat de gemeente sterk wordt, dat ze stevig komt te staan. Paulus heeft het over ‘geworteld en gegrondvest’ zijn in de liefde.

Hij maakt hier gebruik van twee beelden, namelijk die van een boom die stevig staat, vanwege wortels die diep in grond steken. Die boom waait niet om!

Het andere beeld is dat van een gebouw dat niet zomaar ergens neergezet is, maar gebouwd is op een vast fundament. Het zal niet instorten, zelfs niet wanneer er door regen en storm van alle kanten op ingebeukt wordt!

Zó is de mens, zo is de gemeente die de luister en kracht van God laat binnenkomen: ze is vastgezet in zijn liefde. Niemand krijgt haar klein!

 

 

[ays_survey id="2"]

Stelling:

Ik vind het best spannend om te bidden dat Christus steeds meer in mij gaat wonen

Auteur van de dag

Ds. Roel Prins

Ds. Roel Prins

predikant GKv Leek

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan