Klik op button om de tekst te lezen

Traag spreken

“Geliefde broeders en zusters, onthoud dit goed: ieder mens moet zich haasten om te luisteren, maar traag zijn om te spreken, traag ook in het kwaad worden” Jakobus 1: 19

De tijd naar Pasen toe is vaak ook een periode van bezinning. Deze tekst zet ons stil, niet zozeer bij ons voornemen, maar bij ons daadwerkelijke gedrag. Het roept op om naar elkaar te luisteren, oprecht nieuwsgierig te zijn naar de ander en pas daarna, waar nodig te spreken. Echt luisteren kan ons helpen ons oordeel uit te stellen en minder snel kwaad te worden, vanuit het begrip naar de ander.

Terwijl ik de ander hoor heb ik vaak mijn eigen antwoord of dat wat ik wil zeggen al in mijn hoofd en wacht ik tot de ander is uitgesproken om mijn zegje te doen. Ik hoor de ander dan wel, maar ik luister dan vrijwel niet. Ik besef me dat ik de ander en onze band daarmee tekort doe.

We voelen ons vaak meer gehoord als we elkaar niet alleen aanhoren, maar echt naar elkaar luisteren.

Ik wil jou van harte dienen
en als Christus voor je zijn.
Bid dat ik genade vind, dat
jij het ook voor mij kunt zijn.

Wij zijn onderweg als pelgrims,
vinden bij elkaar houvast.
Naast elkaar als broers en zusters,
dragen wij elkanders last.

Opwekking 378

 

[ays_survey id="2"]

Stelling:

Wat kan jou helpen om een goede luisteraar en trage spreker te zijn?

Auteur van de dag

 Simone Bijma

Simone Bijma

Ik ben Simone Bijma- Boven en ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Grijpskerk. In het dagelijks leven werk ik als behandelaar bij Terwille verslavingszorg.

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan