Klik op button om de tekst te lezen

Stoorzenders

Herken je dat? Je zit in de auto en je geniet van je favoriete radiostation. Maar af en toe kraakt de verbinding, klinken er andere geluiden uit je boxen. Stoorzenders, die op dezelfde frequentie zijn afgesteld. Gelukkig is met DAB+ dit fenomeen binnenkort verdwenen.

Stoorzenders heb je in allerlei soorten en maten. Geluiden, gedachten, denkbeelden of ideeën. Ze leiden je af, brengen je in de war of zorgen ervoor dat je de focus verliest. Ze kunnen heel duidelijk aanwezig zijn, maar vaak ook veel subtieler. En iedereen heeft er mee te maken.
Ook Jezus. Meerdere keren zelfs. De fluisterende stem van de duivel, die hem probeert te verleiden. De schreeuwende menigte bij het kruis die hem aan het twijfelen probeert te brengen. De felle stem van Petrus die zijn liefde laat merken. Maar het zijn stoorzenders, valstrikken, die Jezus afleiden van zijn bestemming. Heel scherp gebruikt Jezus het woord Satan, wat in het Hebreeuws betekent tegenstander. En dat zijn ze!

Op de weg achter Jezus aan komen we ze ook tegen. Vandaar dat Jezus zegt dat hem volgen betekent jezelf verloochenen. Nee zeggen tegen de stoorzenders in je leven, in je hoofd, in je hart.  Enkel afgestemd op radio Jezus. Bid om de Geest, de DAB+ van God, die de stoorzenders uit je leven bant.

Stelling:

Welke stoorzenders jij hebt, laat zien waar je Jezus meer moet toelaten.

Auteur van de dag

ds. Tom Waalewijn

ds. Tom Waalewijn

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan