Klik op button om de tekst te lezen

Op vredesmissie

De deur staat op een kier. Het begint tot de leerlingen door te dringen. Jezus is niet dood! Hij leeft! En Maria heeft Hem gezien! En dan ’s avonds. Uit angst voor de Joden hebben ze zich teruggetrokken achter gesloten deuren. Dan is daar ineens Jezus in hun midden. Zijn liefde drijft angst uit. Zijn Sjaloom wordt werkelijkheid. Hij toont hen Zijn handen en Zijn zij en zij worden blij. Liefde Blijdschap en vrede… Maar dan klinkt nogmaals: Vrede zij met jullie! Zoals de Vader Mij zendt, zo zend ik jullie uit! De deur staat op een kier. Nieuwe tijden vangen aan. Hij zendt hen; Hij zendt ons op vredesmissie. Een zendingsbevel volgens Johannes.

Vergevingsgezindheid wordt in Zijn nieuwe wereld ons visitekaartje. Heel simpel: als jullie iemands zonden vergeven, dan zijn ze vergeven; vergeven jullie ze niet, dan zijn ze niet vergeven.
Makkelijker gezegd dan gedaan. Het doet me denken aan de surprise die ik ruim 10 jaar geleden van mijn oudste zoon van 19 kreeg met Sinterklaas. Een schiettent met 4 schietschijven en daarop geplakt 4 personen die ik wel kon schieten. Ik had er blijkbaar iets negatiefs over gezegd.
Het is niet voor niks dat de Here Jezus over hen blaast met Zijn Heilige Geest. Het komt ons niet aanwaaien. Het vaste voornemen hebben om onze naaste van harte te vergeven.

Gespreksvraag:

wie zit(ten) er in uw schiettent? En wat gaat u er mee doen?

Auteur van de dag

Alfred Brink

Alfred Brink

Kerkelijk werker GKv Grootegast

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan