Klik op button om de tekst te lezen

Oog voor Jezus

Twee van Jezus’ leerlingen lopen van Jeruzalem naar Emmaüs. Ze zijn ontgoocheld: hun Heer is er niet meer. Gestorven aan een kruis, is Hij in een graf gelegd. Ja, een paar vrouwen waren komen zeggen dat Jezus is opgestaan, maar dat kan natuurlijk niet. Teleurgesteld gaan ze daarom terug naar huis.

 Maar dan gebeurt het: Jezus komt bij hen lopen. Hij is werkelijk opgestaan! Zijn leerlingen herkennen Hem niet en Jezus stelt zich ook niet aan hen voor. Als Hij dat wel gedaan had, zouden ze niet ontdekt hebben waar de oorzaak zat van hun ongeloof: dat ze de Bijbel niet kenden.

 Jezus wees hen daarop. Hij las met hen bijvoorbeeld Psalm 16, waarin David schrijft dat hij zeker weet dat God hem niet aan het dodenrijk overlevert. ‘U laat uw trouwe dienaar het graf niet zien’ (vers 10). God vindt dat rechtschapen, trouwe mensen niet mogen sterven, maar eeuwig horen te leven. Jezus is zo’n trouwe dienaar geweest en dus moest Hij wel uit de dood opstaan!

 Wat is het belangrijk goed de Bijbel te lezen! Je moet niet zo maar wat lezen, want dan lees je letters. Nee, het gaat erom dat je een persóón leest. De persoon in het boek, Jezus, moet voor je gaan leven.

 Weet jij al wie Hij is? Ben jij Hem al tegengekomen in de Bijbel? Dan hoef je niet meer bang of verdrietig te zijn, niet meer ontgoocheld en teleurgesteld. Want dan weet je dat Jezus jou meeneemt naar zijn nieuwe wereld!

Stelling

‘Christus staat voor ons in het gewaad van het evangelie’ (Calvijn).

 

Auteur van de dag

Roel Prins

Roel Prins

predikant GKv-Leek

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan