Klik op button om de tekst te lezen

Jezus herkennen

De hele reis lopen ze met elkaar te praten over wat er gebeurd is. Zeker, het deed hen wat. Maar het kwartje valt nog niet helemaal. Kennelijk kun je het veel over Jezus hebben, zonder Hem echt te herkennen.

 Dat gebeurt pas bij het breken van het brood. Wat is dan het punt van herkenning? Misschien is dat het moment dat Jezus het zegengebed uitspreekt en het brood breekt. En de twee leerlingen denken dan aan dat bijzondere moment dat Jezus brood uitdeelde aan die duizenden. Of wisten deze leerlingen iets van dat andere moment van nog geen week geleden, toen Jezus zei: dit is mijn lichaam?

Wat is het punt van herkenning? Jezus deelt het brood en dan zien de leerlingen de handen en dus de wonden van Jezus. Gaan dan hun ogen open? Het kan allemaal, maar het staat er niet direct.

 Wel dit: ‘nu werden hun ogen geopend en herkenden ze Hem’. Kennelijk is het ook iets wat met jou gebeurt. Geloven is een geschenk. Tegelijk is Jezus wel een weg gegaan met deze leerlingen: onderweg gaat de bijbel open, samen zitten ze aan tafel en deelt Hij het brood. Zo leidt Hij hen naar de herkenning.

 Jezus herkennen. Dat is niet iets wat jij regelt. Tegelijk is in een leven waar de bijbel dicht blijft en je niet de maaltijd met elkaar deelt, herkenning niet dichtbij.

Stelling:

Om Jezus te herkennen moet je hart wel voor Hem branden

 

Auteur van de dag

Roelof Tigelaar

Roelof Tigelaar

Predikant GKv Zuidhorn

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan