Klik op button om de tekst te lezen

‘Laat me in U blijven …….…’

De laatste keer op catechisatie hadden we het over ‘volgeling van Jezus zijn’. Wanneer Jezus zegt: ‘volg Mij’, wat is dan jouw reactie? De jongeren konden kiezen uit verschillende opties. De meesten van hen kozen: ‘Ik wil U wel volgen, maar…. kán ik dat wel? Jezus volgen is achter Hem aan gaan, niet voor Hem uit, niet een ander weggetje nemen, maar steeds weer volgen. Moeilijk? Ja zeker, maar niet onmogelijk. Een catechisant gaf aan dat ze nog voor een tweede antwoord had gekozen, namelijk: ‘Ik wil U wel volgen, … help me alstublieft daarbij!

In het Bijbelgedeelte van deze dag zegt Jezus: ‘Blijf in Mij……’. Moeilijk? Ja ook dat vind ik moeilijk. Ik ga zo snel mijn eigen gang, los van Hem. Ik loop Hem zo snel voor de voeten in plaats van achter Hem te blijven. Ik wil er graag zelf voor zorgen dat ik vruchten draag. Maar Jezus zegt hier duidelijk: ‘zonder Mij kun je niets doen’. We hoeven geen vruchten te produceren, we moeten enkel in Hem blijven; dat is overgave….

Wat kunnen er veel dingen in ons leven in de weg staan om Hem te volgen, om in Hem te blijven. Wat is het dan goed te weten dat we Hem mogen vragen: ‘help me alstublieft daarbij’. En Hij geeft het… uit genade! Dan zal de grootheid van de Vader zichtbaar worden, wanneer wij veel vrucht dragen en Zijn leerlingen (volgelingen) zijn.

[ays_survey id="2"]

Stelling:

Hoe maakt u zich klaar voor het feest? Vraagt u Hem om hulp?

Auteur van de dag

Lies Rinsma.

Lies Rinsma.

Lid van GKV ‘Morgenster’ Grootegast. Sinds kort pastoraal jeugdwerker van GKV Assen-Marsdijk. Getrouwd met Jan en moeder van 4 kinderen.

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan