Klik op button om de tekst te lezen

Hou vol!

Jezus bereidt zijn discipelen er op voor dat er een pittige tijd aan zal breken. Als Hij bij hen weggaat, zullen de Joden zich tegen hen en allen die Jezus als Messias belijden, gaan keren.

Jezus geeft aan dat dat geen gemakkelijke tijd zal worden. De Joden zullen proberen om de volgelingen van Jezus te doden. Ze verwachten daar ook nog eens een goede daad voor God mee te verrichten.
Het moet een gekke tijd zijn geweest. Zo’n grote omslag in het geloofsleven van de Joden. Opeens was Hij daar, de Messias waar ze allemaal zo lang op hadden gewacht. En nu Hij er was waren er velen die Hem niet geloofden.

Jezus bereidt zijn discipelen er op voor dat ze niet ten val komen. Het werkwoord dat Jezus in dit verband gebruikt, hangt samen met het woord skandalon. Dit woord is de aanduiding van een strik waarmee men vogels ving en van een val die moest dienen om wild te vangen.

Jezus wil voorkomen dat zijn discipelen als wilde dieren gevangen worden genomen. En dat mag ook de boodschap aan jou en mij vandaag zijn. Ja, er zijn mensen die je raar aankijken als je vertelt dat je christen bent. Of dat je vertelt dat je uit vrije wil op zondagmorgen in de kerk gaat zitten.
Jezus wil ons aanmoedigen om te volharden in ons geloof en om achter Jezus aan een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Misschien is deze waarschuwing van Jezus voor Zijn discipelen vandaag ook wel voor jou.
Hou vol! Laat je niet vangen in een strik voor wilde dieren, maar blijf leven met het oog op Hem gericht!

Auteur van de dag

Arnold Wienen

Arnold Wienen

Jongerenwerker GKv 'De Rank' Zuidhorn

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan