Klik op button om de tekst te lezen

Het koninkrijk van God draait door

Talkshow M stopte er vorige week vrijdag na 344 afleveringen mee. Het ging al langer niet goed met het programma van presentatrice Margriet van der Linden. Te lage kijkcijfers…

In de Bijbel kom je ook profeten tegen met lage kijkcijfers. Een van hen is Jesaja. In het sterfjaar van koning Uzzia krijgt hij de Heer te zien op zijn hoogverheven troon. In deze politiek gezien onrustige periode laat God juist zijn koninklijke majesteit zien. Jesaja is zo diep onder de indruk dat hij niets meer durft te zeggen. Nadat zijn lippen gereinigd zijn met een gloeiend hete kool, hoort hij de Heer in zichzelf overleggen: ‘Wie zal ik sturen om tot dit volk te spreken?’. Jesaja meldt zich spontaan: ‘Hier ben ik, stuur mij!’. De opdracht die Jesaja vervolgens krijgt als antwoord op zijn bereidwilligheid is zwaar: ‘Maak het hart van het volk ongevoelig, stop hun oren toe, smeer hun ogen dicht’. Jesaja weet al voordat hij gaat beginnen dat de mensen niet naar hem gaan kijken! Toch trekt God de stekker niet uit dit programma. Ook wanneer er niemand kijkt, moet het goede nieuws uitgezonden worden!

De evangelist Johannes ziet dit opnieuw gebeuren bij het optreden van Jezus van Nazaret (Johannes 12:37-41). Jezus’ spreekt woorden van leven, maar bijna iedereen zapt door. Gelukkig laat God de verkondiging van het goede nieuws toen en nu niet afhangen van kijkcijfers. Als dat zo zou zijn, kon je nooit meer op Hem afstemmen. Nu blijft de uitnodiging nog staan!

[ays_survey id="2"]

Stelling:

Mijn roeping om over God te vertellen is niet afhankelijk van positieve reacties

Auteur van de dag

Pieter Kars van de Kamp

Pieter Kars van de Kamp

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan