Klik op button om de tekst te lezen

Gezocht: feestgangers zonder jaloezie

Afgelopen zondag mocht ik samen met mijn vrouw en kinderen en de gemeente vieren dat ik 35 jaar predikant ben. Het was een prachtige zonnige zondag! We zijn God dankbaar voor alles wat Hij in de afgelopen jaren heeft gegeven. Het was prachtig om de felicitaties in ontvangst te mogen nemen tijdens de receptie. Ik werd toegesproken door de voorzitter van de feestcommissie die ik in mijn eerste jaren als predikant nog heb mogen dopen. Tijdens de dienst speelde de band mijn lievelingslied die ze speciaal voor de gelegenheid hadden ingestudeerd. Dat deed me wel wat want de stevige gesprekken die we in de kerkenraad over liturgische veranderingen hebben gevoerd, staan me nog goed bij. We stonden ook stil bij verschillende mooie initiatieven van de afgelopen jaren. De verbouwing van de kerk, de inzamelingsacties voor Oekraïne, het opzetten van zogenaamde groeigroepen, de nieuwe aanpak van het jeugdwerk na de coronapandemie, huwelijkscursussen en de altijd drukbezochte alphacursus. De gemeente is onder mijn leiding een levende en gastvrije gemeente geworden die al jaren in ledenaantallen groeit!

Maar nu hoorde ik laatst dat Jezus van Nazaret aanwezig was bij het jubileum van een van mijn collega’s. Het moet een groot en uitbundig feest zijn geweest! Om eerlijk te zijn heb ik voor het eerst in 35 jaar moeite om voor zondag wat op papier te krijgen. Het probleem zit ‘m in die collega. Wat heeft Jezus daar te zoeken?! Het is een onmogelijke man (met een gok- en drankprobleem). Afspraken komt hij zelden na en meerdere keren heb ik moeten bemiddelen om zijn positie in dat kleine krimpende kerkje te redden. Zelf lijkt hij er weinig last van te hebben. Er kon in ieder geval nooit een bedankje vanaf…

Stelling:

Ons beeld van farizeeën en schriftgeleerden is vaak veel te negatief

Auteur van de dag

Pieter Kars van de Kamp

Pieter Kars van de Kamp

Pieter Kars van de Kamp is predikant van de GKv Grijpskerk-Niezijl

Reageer gerust!

Dat kan via onderstaand formulier.Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

1. Bij een vraag krijg je persoonlijk antwoord van één van de redacteuren
2. Een reactie wordt gepubliceerd onder het bericht