Klik op button om de tekst te lezen

Genade boven prestaties

Paulus had het goed voor mekaar.

Hij noemt allemaal dingen op waar hij zich op kan beroemen. Hij is besneden toen hij acht dagen oud was en behoort tot het volk van Israël. Hij is Hebreeër en heeft de wetsopvatting van een farizeeër. Hij probeert zich dus erg goed aan de wet te houden. Paulus kon nogal wat prestaties opnoemen. Hij dacht zo hoog te scoren bij God. In gunst te komen bij Hem. Liefde van God te verdienen.
Maar werkt dat ook zo?

Paulus is later al zijn prestaties omwille van Christus als verlies gaan beschouwen. Waarom? Omdat hij Jezus heeft leren kennen. Bij Jezus maakt het niet uit wat je hebt gedaan, hoeveel goede prestaties je hebt verricht en hoe goed je je best doet. Liefde van God kan je niet verdienen door het doen van prestaties. Wat je doet zou namelijk altijd tekort schieten. Bij Jezus bestaat het woord ‘verdienen’ niet. Bij Jezus draait het om genade. Genade is geen genade meer als het een beloning is voor ons goede gedrag. Genade krijg je, ongeacht je prestaties.

Prestaties kunnen er niet voor zorgen dat Jezus van je houdt, want Jezus houdt al van je. Gods liefde mag je ontvangen zonder daar iets voor te doen. Hoe ontzettend mooi is dat? Als je dat beseft, misschien dat je met Paulus mee kan zeggen:

‘Het kennen van Christus Jezus, mijn Heer, overtreft immers alles.’

[ays_survey id="2"]

Stelling/vraag:

Vind je het moeilijk om iets te ontvangen zonder daar iets voor te hoeven doen?

Auteur van de dag

Rosanne Prins

Rosanne Prins

Ik ben Rosanne Prins. 16 jaar oud en lid van GKv in Leek. Ik hou ontzettend van bakken en ik word helemaal vrolijk van optrekken met vrienden. Ik hoop je te bemoedigen of inspireren met dit stukje want Jezus’ liefde is voor iedereen.

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan