Klik op button om de tekst te lezen

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Het is Pasen geweest en zoals dat gaat met feesten, verbleekt na enige tijd langzaam maar zeker de glans. Wat overblijft zijn de herinneringen, de hoogtepunten en de foto’s.

En hoe verder het achter ons ligt hoe minder scherp de herinneringen worden .

Een uitspraak als “gelukkig hebben we de foto’s nog” is een kernachtig voorbeeld van hoe ons geheugen werkt. Petrus spreekt echter niet van bewijsmateriaal om de echtheid van ons geloof te kunnen bewijzen, hij heeft het over hoop.

Geloof, hoop of verwachting als bewijs zou in onze rechtsstaat geen cent waard zijn maar in de bijbel worden andere normen gehanteerd.

Hoop is in dit verband namelijk zo krachtig, dat ze ons  zoveel geloof geeft dat het  voldoende is om gered te worden. Deze hoop waar Petrus het over heeft bepaalt onze koers in dit leven. Het geeft richting aan onze keuzes, het kleurt de gesteldheid van ons hart, bepaalt onze daden van liefde, ons volhouden bij pijn en verdriet en ons uitzien naar de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.

Iets wat we nog nooit hebben gezien maar waar we op hopen, het is voor God voldoende om ons een leven na dit leven te geven. Wat een ongedacht groot wonder.

 

Schilderij “Hoop” olieverf op paneel

Stelling:

Wat is voor jou het meest krachtige beeld van hoop?

Auteur van de dag

Jolanda Kieneker-Drewes

Jolanda Kieneker-Drewes

Ik ben Jolanda Kieneker-Drewes en lid van de GKv in Marum. Als beeldend kunstenaar schilder ik portret en model en ik werk één dag in de week met mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). www.jolandakieneker.nl

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan