Klik op button om de tekst te lezen

Feesten om te leven!

Eindelijk mag het weer. Met kleinere of grotere groepen bij elkaar komen om feest te vieren: Pasen, Koningsdag, bevrijdingsdag. En alle verjaardagen en trouwerijen niet te vergeten die we nog moeten inhalen. Na corona hebben veel mensen er veel zin in. Feest vieren is belangrijk. Even alles vergeten en je lekker laten gaan. Sommige mensen kijken er de hele week naar uit. Ja, je leeft om te feesten!

De Bijbel heeft soms wel het imago dat ze niet van feesten houdt. Maar laat je niet voor de gek houden. In de Bijbel wordt er op los gefeest. Bruiloften, bijzondere dagen, bevrijding, inwijding van de tempel: het wordt allemaal even uitgebreid gevierd. En dan niet een nachtje doorhalen, maar soms wel een week, of zelfs twee!

Toch hadden de feesten, waar Exodus 23 het over heeft, wel een ander karakter. Er werd niet gefeest om alles even te vergeten. Het was juist andersom. Het feest had grote invloed op het dagelijkse leven. Tijdens die feesten werden namelijk contracten gesloten, recht gesproken, huwelijken gesloten en werd het volk gereinigd voor God. Als zo’n feest geweest was, bepaalde dat het leven in de weken en maanden daarna

Vanuit die gedachte mogen ook wij feest vieren. Niet alleen toewerken naar, maar ook leven uit. Tijdens het Paasfeest hebben we gevierd hoe Jezus ons bevrijdt en een nieuw leven geeft. Laten dat feest nu van invloed zijn op ons leven van elke dag.

Feesten om te leven!

Stelling:

Pasen maakt van elke dag een klein feestje!

Auteur van de dag

Tom Waalewijn

Tom Waalewijn

predikant GKv Leek

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan