Klik op button om de tekst te lezen

Een bijzondere uitnodiging

Wanneer je een uitnodiging ontvangt voor een feest van een van je vrienden of familieleden zit daar wel eens een dresscode bij. Zo nodigt Paulus zijn lezers ook uit voor het leven met Christus. Hij geeft daar een tijdloos (vintage) stijladvies bij. Kleed je in medeleven, goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid, geduld en vergevingsgezindheid. Daar overheen mag het topstuk van de kledinglijn: ‘bovenal, kleed u in de liefde’. Paulus staat niet bekend als een stijlicoon, maar als man van de wereld weet hij wel het een en ander of de mode van die tijd. Niet voor niets is het een van z’n favoriete onderwijsvoorbeelden. Alle reden dus om z’n ‘ready-to-wear’-look serieus te nemen!

We leven in deze 40dagentijd ook toe naar een feest. We maken ons klaar en kleden ons met liefde. Maar er staat ook iets vreemds in de uitnodiging. In deze uitnodiging staat een dresscode met een scherp randje! Er zijn namelijk ook kledingstukken die je thuis moet laten: slechte gewoontes, gedachtes en daden. ‘Laat wat aards is, in u afsterven’. Dit is ‘fair’- of ‘slow-fashion’ die duurzaam is en vraagt om kritisch in de spiegel te kijken. Terwijl je voor je kledingkast staat, word je gedwongen na te denken over wat diep van binnen leeft en aan het licht moet worden gebracht. Vergeet bij die confrontatie niet: de dresscode van Paulus is geen limited edition voor heilige boontjes. Het is op de groei gekocht en je mag er met hulp van de Geest in groeien.

Stelling:

Zonder deze dresscode gaat het ook nooit een mooi feest worden

Auteur van de dag

Pieter Kars van de Kamp

Pieter Kars van de Kamp

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan