Klik op button om de tekst te lezen

De uitnodiging

Als je iets echt wilt, dan vind je altijd wel een weg. Anders vind je wel een excuus. Elk excuus heeft zijn reden.

Een akker waarop gewerkt moet worden, handel die gedaan moet worden, ik ben te jong, ik voel me te oud, ik ben pas getrouwd … We kunnen de uitnodiging niet aannemen. We hebben het te druk met ons eigen leven. Het komt ons nu niet uit. Op een ander moment misschien.

 Hoe komt het, dat het evangelie de wereld over gaat? Omdat zij die eerst uitgenodigd zijn, de uitnodiging niet aannemen. Zij willen Jezus niet volgen. Zij verwerpen Hem als de redder van de wereld. Dan is het goede nieuws voor ieder, die het maar horen wil. Dan klinkt het op de kruisingen, op de hoeken van de straat.

 Een uitnodiging om eeuwig te leven. Met God. In een wereld die geweldig is. Dezelfde wereld, maar ook zo anders. Het staat net zover van mij af als het paleis van de koning. Daar ben ik ook nooit geweest. Mijn akker ken ik, in mijn handel ben ik goed. Wat moet ik van dat feest verwachten? Het is zo’n inbreuk in mijn dagelijkse leven.

 Het feest gaat door! Zeker. Met of zonder jou.

Als je nu mee wilt feesten, als je dat echt wilt: de weg is bekend. Jezus is de weg. Achter Hem aan, de gekruisigde. Wat meer is, Hij die is opgestaan! Zijn opstanding is ook de verzekering, dat het feest zeker gaat komen.

[ays_survey id="2"]

Vraag:

Wat houd je tegen om het feest mee te vieren? Welk excuus gebruik jij?

Auteur van de dag

Erik Pomp

Erik Pomp

predikant GKv- Aduard

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

Er zijn 2 mogelijkheden:
1.Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
2. Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan