Klik op button om de tekst te lezen

Bij Jezus moet je zijn

In het Bijbelgedeelte van vandaag wijzen alle vingers naar Jezus. En heel wat mensen laten zich naar Hem verwijzen. Jij ook?

Twee mannen hadden zich bij Johannes de Doper aangesloten. Het waren zoekers; ze hadden het idee dat er meer in het leven moest zijn dan vissen. Ze stelden trage vragen: waar leven we voor? Wie of wat maakt ons echt gelukkig? Bij Johannes vonden ze het antwoord. Hij wees hen op Jezus: ‘Hij is het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt.’ De mannen volgden de aanwijzing op en gingen naar Jezus. En zoeken werd vinden: ‘We hebben de messias gevonden.’

Je hoort het enthousiasme. ‘Messias’, dat is Christus, ‘gezalfde’. Hij is de lang verwachte redder, de God die alles nieuw maakt. Bij Hem willen de mannen zijn, want bij Hem is alles te vinden wat je werkelijk nodig hebt.

En als je dan gevonden hebt, ga je zelf ook wijzen. Een van de twee mannen, Andreas, gaat meteen naar zijn broer Simon. Dat is wat Jezus in mensen losmaakt: wie de messias, de redder, gevonden heeft, gaat anderen op Hem wijzen. Is er iemand in jouw netwerk die op zoek is, die trage vragen stelt? Hoe wijst jouw vinger naar Jezus? Wie wijs jij door naar Hem? Want bij Jezus moet je zijn!

 

STELLING

Je mag niet wijzen, behalve naar Jezus

 

Auteur van de dag

Roel Prins

Roel Prins

Predikant van de GKv Leek

Reageer gerust

Dat kan via onderstaand formulier. Om je reactie te kunnen verzenden is het nodig om je naam en mailadres in te vullen. De reactie komt binnen bij het redactieteam.

– Bij een inhoudelijke vraag krijg je persoonlijk een antwoord van één van de redacteuren
– Bij een opmerking komt jouw reactie onder de bijdrage te staan